Subota, 18 Studeni 2017 09:04

Košarkaši Rovinja nastavljaju svoj pobjednički niz

Napisao

Treću pobjedu u posljednje tri utakmice ostvarili su ovog petka košarkaši Rovinja koji su u sklopu 5. kola Druge Hrvatske košarkaške lige  pred stotinjak gledatelja ugostili košarkaše Kraljevice.

Od samog početka utakmice, igrači trenera Subotića preuzeli su vodstvo koje nisu ispuštali do kraja utakmice za konačan rezultat 74:63.

U samu utakmicu ušlo se s čvrstom obranom i s tek 9 postignutih poena u prvih 5 minuta susreta (5:4) no zatim obje momčadi kreću igrati i u napadu za +7 Rovinja na kraju prve četvrtine. U nastavku zeleno-bijeli nastavljaju sa pritiskom u obrani što je rezultiralo sa nekoliko lakih poena u napadu.

U posljednjim minutama druge četvrtine, trener Subotić poziva time-out i u utakmicu ubacuje najmlađeg na terenu, 15-godišnjeg Luku Klarića kojem su ovo ujedno prve seniorske minute a koje će zapamtiti tricom u posljednjim sekundama prije odlaska na poluvrijeme za +13 Rovinja.

U nastavak susreta ulazi se sa podosta individualnih grešaka no zahvaljujući vrlo dobrom obranom, domaćini uspjevaju zadržati prednost nad gostima iz Kraljevice. Odličnu rolu kako u obrani tako i u napadu odigrala je cijela momčad Rovinja a među njima ističemo i 18-godišnjeg Marija Ključevića koji je također odlično iskoristio svoje seniorske minute.

U idućem kolu Rovinjci putuju na Lošinj gdje gostuju kod iskusne ekipe Jadranke.

Pročitano 882 puta