Nedjelja, 22 Listopad 2017 09:40

Poraz Rovinja na otvaranju prvenstva

Napisao

Porazom su košarkaši Rovinja otvorili novu drugoligašku sezonu na Krku protiv istoimenog protivnika koji je sasvim zasluženo stigao do pobjede nad košarkašima Rovinja 70:56.

Od samog početka Rovinjci su nervozno ušli u utakmicu i uz brojne neprisiljene pogreške dopustili domaćinima da budu u vodstvu. Tome u prilog ide i isključenje našeg Ivana Banka već u trećoj minuti susreta budući da po novim košarkaškim pravilima tehnička i nesportska greška rezultiraju isključenjem.

Prva četvrtina pripala je domaćinima 21:14, u nastavku se rovinjski košarkaši konsolidiraju, prijete preko vanjske linije za odlazak na odmor 40:33.

U trećoj četvrtini bude se igrači trenera Subotića koji na krilima Zorića, Matoševića, Perića i Šupljike prijete i agresivnom obranom dopuštaju domaćinima da u trećoj četvrtini postignu samo 9 poena (9:16). 

Dobro naši košarkaši ulaze u posljednju dionicu igre, no samo prve tri minute kada prelaze u vodstvo 55:54 no tada kao da se dogodio 'black out' u igri Rovinja koji kroz brojne pogreške, dopuštaju 15:0 seriju domaćina koju drže do samog kraja za zasluženu pobjedu 70:56.

U idućem kolu košarkaški Rovinja gostuju u Labinu kod ekipe Rudara.

KK Rudar: Dujmović, Matanić, Crkvenčić, Kirinčić, Petrak, Tomee, Karabaić, Došen, Bajčić, Hajdarević, Jerković, Krešić / Trener: Emil Vlaisavljević

KK Rovinj: Banko, Atlija 2, Ključević, Matošević N. 7, Jelača 5, Šupljika 5, Klarić, Šturman 4, Perić 20, Komadina N., Zorić 13 / Trener: Goran Subotić

Pročitano 806 puta