Utorak, 28 Ožujak 2017 12:19

Rovinjci ostali prvoligaši!

Napisao

PRVA LIGA: ODBOJKAŠI ROVINJA U ZADNJEM, ODLUČUJUČEM SUSRETU SEZONE SVLADALI BROD

Rovinjci ostali prvoligaši!

Rovinj - Brod 3:0. U pravi trenutak vratio se Davor Hrelja koji je bio pokretač da se slomi Brod koji je u ovom susretu tražio samo jedan set. Nije ga uspio osvojiti

Utakmica 12. kola 4. skupine Prve lige odbojkaša: Rovinj - Brod 3:0 (25:21, 25:18, 25:21). Dvorana Gimnasium.

Gledatelja: 150. Suci: Brlas i Brozić (oba Rijeka).

ROVINJ: Fatorić, Janko, Sponza, Hrelja, Preden, Trani, Šetić, V.Poropat, Pamić (L), Matić (L), Mostahinić, Džeba.

BROD: Martinović, Damijanić, Reić, Cibić, Vojak, Popović, Mandura, Avdejev, Dorić (L), Aksanović.

Treći put ove sezone, ovoga puta u zadnjem, odlučujućem susretu za očuvanje prvoligaškog statusa, rovinjski odbojkaši uvjerljivo su s 3:0 pobijedili Brod, pa će zbog boljeg omjera dobivenih i izgubljenih setova od svojih protivnika i sljedeće sezone igrati Prvu ligu. U pravi trenutak vratio se Davor Hrelja koji je uz Vita Poropata, Paola Tranija i ostalih bio pokretač da se slomi Brod koji je u ovom susretu tražio samo jedan set. Nije ga uspio osvojiti.

Susret su bolje otvorili igrači trenera Klaudija Poropata koji poveli 11:7, ali na serviranje Aksanovića gosti poravnavaju na 13:13.

Ipak, dobrom igrom u bloku Sponze, Tranija te preko dizača Vita Poropata i poenima Hrelje, Rovinjci okreću igru na svoj mlin, poveli su 18:14 i dobili prvi set.

Čvrsti gosti nisu se predavali, u drugom setu poveli su 5:2, ali je ponovo razigrani Hrelja uspio poravnati na 9:9, a u odlučujućem trenutku stigla je podrška iz gledališta (nakon dosta vremena oko 150 gledatelja). Na servis Predena te poenima Tranija i Hrelje domaćin čini seriju od četiri poena, pa i drugi set rješavaju u svoju korist.

Postava Preden, V. Poropat, Hrelja, Mostahinić, Sponza, Trani i oba libera Pamić i Matić, treći i odlučujući set otvaraju vodstvom 4:1, najviše zahvaljujući dobrom bloku. Svaki kiks domaćina gosti su, međutim, kažnjavali, pa su uspjeli doći do poravnanja (9:9 i 15:15) te poenom Avdejeva i u vodstvo. U trenucima kad se lomio rezultat, na servis Mostahinića Rovinjci odlaze na 21:19 i drže sve konce igre i rezultata u svojim rukama do samog kraja i vrlo važne pobjede.

Bila je ovo možda i najbolja utakmica igrača Rovinja ove sezone, kojima je puno zna-čio povratak Davora Hrelje među suigrače.

PPRVA LIGA ODBOJKAŠAPRVA LIGA ODBOJKAŠA

Trnje 8 5 3 17:1 4 14

 Rovinj 8 3 5 15:16 11

 Brod 8 4 4 14:16 11

Pročitano 730 puta