Ponedjeljak, 08 Veljača 2016 14:06

Dubrovnik - Žok Rovinj (0:3)

Napisao/la

Odbojkašice Rovinja uvjerljivom su igrom došle do značajna tri boda s gostovanja u Dubrovniku i time će u 2. skupini Prve A lige startati sa čelne pozicije. Samim time igračice trenera Benussija na najboljem su putu da osiguraju igranje u gornjem domu Prve A lige i iduće sezone. Otvaranje ovog značajnog pripalo je igračicama Dubrovnika koje su povele 8:5, pri čemu su kvalitetom igre iznenadile i same sebe. Ipak, preokret Rovinjki počeo je servisima iskusne Sare Terlević, jer su igračice trenera Samuela Benussija napravile seriju od sedam uzastopnih poena za preokret i osvajanje početnog seta.

Malo opuštanje gošći početkom drugog seta igračice Dubrovnika koriste za poravnanje na 9:9, ali je potom uslijedio rovinjski odgovor. Černjeka, Ćosić i Cvitić ponovo su igru usmjerile na svoj mlin i bez većih problema osvojile i drugi set. U
trećem su pak setu nakon vodstva Rovinja 15:4 priliku dobile sve igračice s klupe koje su svojim nastupom pokazale treneru da može i na njih računati u predstojećim susretima nastavka prvenstva. Susret 14. kola Prve A lige odbojkašica: Dubrovnik - Rovinj 0:3 (13:25, 19:25, 16:25). 

Dvorana Gospino polje. Gledatelja: 150. Suci: Marija Jakovac (Kaštel Stari), Ante Jukić (Kaštel Lukšić).

DUBROVNIK: Ivanišević, Dežulović, Kalauz, Dilberović, Ćurić, Marinović, Ujčević, Štaka, Grgurević (L),
Leto (L), Škare, Matuško.

ROVINJ: Cvitić, Selimović, Terlević, Ćosić, Radunić, Chrizmanich, Kos, Ćopić, Černjeka, Todorović (L),
Udovičić.

Pročitano 907 puta