Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 08:46

Kadetkinje Rovinja osvojile turnir u Crikvenici

Napisao

Sjajne dvije pobjede ostvarile su naše kadetkinje koje su zbog bolesti i izleta na turnir u Crikvenicu otputovale znatno oslabljene. U rotaciji 10 igračica imali smo dvije debitantice i uvjerljivo najmlađe igračice na terenu, Fiore Sponza (2009.) i Emanuelu Memedović (2008.) koja je i postigla 2 poena uz pljesak cijele dvorane.

U utakmici protiv domaćina nismo mogli nametnuti svoj tempo, već smo prihvatili njihov visok trkački ritam u kojem smo previše brzali i griješili, no cure su stisle zube kad je bilo najpotrebnije i odnijele pobjedu.

U drugu utakmicu ušli smo opušteno i s respektom, protiv ekipa koja u prvom dijelu prvenstva regije Sjever drži uvjerljivo prvo mjesto sa svim pobjedama. Unatoč laganijem ulasku u utakmicu i vodstvu Koprivnice 25:12, pametnom igrom smo se digli te na iznenađenje svih odnijeli pobjedu i prvo mjesto.

U obje utakmice valja pohvaliti sve igračice, ali i prevenstveno one koje su odnije najveći teret na leđima. Melani Jurković bila je nezaustavljiva s 34 poena u prvoj, te 30 u drugoj utakmici, uz visok trkački ritam i u obrani i u napadu. Karolina Škare se borila s brojnim udarcima ispod koša, ali unatoč tome uhvatila brojne lopte i postigla važne koševe kada je bilo najbitnije.

Odlično je odigrala i Kiara Maurović, na visokom nivou i bez brzopletih pogrešaka, pa želimo da takve igre i nastavi. Još valja istaknuti i Lynn Dojkić, za koju svi znamo da može odlično odigrati šta je i ovaj puta pokazala.

ŽKK Arx Crikvenica - KK Rovinj
Sponza F., Jurković M. 34, Blažević M., Radeta A. 2, Čačić N., Dojkić L. 7, Maurović K. 10, Memedović E., Bijelonjić L., Škare K. 19, trenerica Balog Čačić D.

KK Rovinj - ŽKK Koprivnica
Sponza F., Jurković M. 30, Blažević M., Radeta A. 5, Čačić N., Dojkić L. 2, Maurović K. 14, Memedović E. 2, Bijelonjić L., Škare K. 18, trenerica Balog Čačić D.

Pročitano 596 puta