hrvatski |italiano
početna | korisni linkovi | video | kontakt

Tae kwon do klub Rovinj

O nama

O nama

 

Taekwondo klub Rovinj djeluje pod okriljem WTF federacije i član je HTS (Hrvatskog TKD saveza). Danas klub broji oko 70 članova u koje spadaju kadeti , juniori , seniori i rekreativci . Posebno nas raduje što svake godine upisujemo nove najmlađe članove (ali i ostale dobne uzraste) tako da možemo reći da je TAE KWON DO-u u Rovinju osigurana budućnost, a iz godine u godinu dobiva sve više na značaju. U našem gradu Tae kwon do je prepoznat kao jedan od zdravih načina i stilova života, a prioritet je kluba da svaki pojedinac može naći ono što mu je potrebno bez obzira na tjelesnu konstituciju, spol i dob života.

Primjer jednog trenažnog dana u Tkd klubu Rovinj:

Tkd – trening smo podijelili na uvodni dio treninga koji se sastoji od zagrijavanja odnosno podizanja tjelesne temperature to postižemo laganim intervalnim trčanjem u vremenskom periodu od 5-8minuta. Nakon zagrijavanja slijedi pripremni dio treninga koji se sastoji od unapređenja fleksibilnosti koji traje od 7-12 minuta, a radi spriječavanja nastajanja ozljeda legamenata i tetiva prilikom izvedbe TKD tehnike. Glavni dio treninga sastoji se iz više dijelova koje smo podijelili prema trenutačnim potrebama trenažnog procesa u Tkd, a podijelili smo na sljedeće faze:
- rad tehnike na 4 dijela (unaprjeđenje i upoznavanje pravilne izvedbe Tkd udraca)
- rad tehnike u korak za razvoj koordinacije i pravilnosti tehnike Tae kwon doa
- rad na fokusare (nakon gore savladanih tehnika)
- rad na oklope (priprema za borbu) uključuje i sparing (od zelenog pojasa naviše)
- učenje i vježbanje poomsae (forma) za polaganje (pojasevi) te takmičenja
- učenje samoobrana
Završni dio treninga traje 5-10 min u koji su uključene vježbe za smirenje organizma nakon napornog treninga te vježbe istezanja.
Sve gore navedene trenažne cjeline tvore jednu samu cjelinu koja ovisi o trenutačnoj grupi uzrasta koji se trenira (treninzi juniora i seniora traju 90minuta, a mlađih kadeta i kadeta 60 minuta i to uz veće pauze tokom treninga).

Treneri Taekwondo kluba "Rovinj-Rovigno" su: Bana Ivica (3.dan),Danijel Morožin (1.dan), Emil Bratovioć(1.dan), Leon Dobreva (1.dan) i Dino Sošić (1.dan).
Kako je dužnost kluba osigurati stručnost u radu sa svojim članovima tako je dužnost kluba i da se transparentno i zakonito vodi prema Pravilima Svjetske taekwondo federacije ( WTF ) , Europske taekwondo federacije i pravilniku Hrvatskog Taekwondo Saveza , za to se brine nova Uprava kluba čiji su članovi rukovodstva : Emil Bratović (predsjednik), Dino Sošić (dopredsjednik), Ivica Bana (član predsjedništva) , Danijel Morožin (tajnik), Dragana Johan Bana (blagajnica), Ivica Matan (predsjednik Nadzornog odbora) , Mauro Sošić (član Nadzornog odbora) , Gracijano Švić (član Nadzornog odbora) , Duketis Thanasi (predsjednik Suda Časti) , Leon Dobreva (član Suda Časti) i Slobodan Pavlović (član Suda Časti).

Svakako je važno napomenuti da se u gradu Rovinju održavalo tradicionalno natjecanje u Taekwondo-u „Kup Mediterana“ čiji je domaćin i organizator bio Taekwondo klub «Rovinj-Rovigno» , a čiji je zadnji tradicionalni prvomajski turnir bio davne 1987. godine. Iz poštovanja prema onima koji su bili i koji će biti članovi našeg kluba , nova Uprava kluba potakla je da se ti susreti nastave. Naime , taekwondo klub «Rovinj» kao članica Hrvatskog Taekwondo Saveza ušla je u službeni kalendar natjecanja kao manifestacija pod nazivom OTVORENI TURNIR «ROVINJ-OPEN» koji će se održavati u mjesecu rujnu , mjesecu koji je jednako važan i za sam grad.

Cilj ovakvih susreta jest da se promiče prijateljstvo i sportski duh kako u našem gradu tako i u regiji s obzirom da na ovakvim susretima sudjeluju prvenstveno klubovi sa područja cijele Hrvatske i klubovi susjednih zemalja , a zatim i šire.

Na kraju ono čime se možemo zaista pohvaliti je timski rad u kojem sudjeluju roditelji naših članova , članovi kluba te Uprava sa krajnjim ciljem dobrobiti naše djece kroz izgrađivanje samopouzdanja, plemenitosti, discipline i psiho-fizičkog zdravlja.
O nama

Povijest kluba

Foto galerija

  -"2.Rovinj Open 2011."

  -"Rovinj Open 2010"

  -trening

  -arhiva

About Us

About Us

Kontakt informacije

Tae kwon do klub Rovinj

Tae kwon do klub Rovinj

tel:091 204 99 66

email:tkdklubrovinj@net.hr

Novosti kluba

3.Rovinj Open 2012.
18.9.2012., Tae kwon do klub Rovinj

3.Rovinj Open 2012.

Ove subote 15.09., na rukometnom igralištu „Pod lipama“ u organizaciji taekwondo kluba „Rovinj-Rovigno i pod pokroviteljstvom grada Rovinja, Turističke zajednice Rovinj i Maistre d.d., održao se „3......

«KIŠA» MEDALJA NA GROBNIKU
9.6.2012., Tae kwon do klub Rovinj

«KIŠA» MEDALJA NA GROBNIKU

Prošle subote, 2.lipnja , na Grobniku je održano taekwondo natjecanje "GROBNIK OPEN 2012" u organizaciji TK klubova Grobnik - Čavle i Rječina Jelenje. Na natjecanju je sudjelovalo 250 natjecatelja ....

Pet boraca-pet medalja, TKD Turnir „2.TNT-TULLN“ (Wien,Austria)
13.3.2012., Tae kwon do klub Rovinj

Pet boraca-pet medalja, TKD Turnir „2.TNT-TULLN“ (Wien,Austria)

Taekwondo klub „Rovinj-Rovigno“ vratio se protekle nedjelje (11.03.12.)sa međunarodnog taekwondo turnira u Tullnu (Wien, Austria). Na poziv domaćina TKD kluba „Tangun Tullna“ koji je prošle godine ....

Jastreb Open 2011
24.11.2011., Tae kwon do klub Rovinj

Jastreb Open 2011

U dvorani „Sutinska vrela“ u Podsusedu, 19.11. održan je još jedan Jastreb Open, na kojem je nastupilo oko 850 natjecatelja u borbama i formama i to za mlađe i starije kadete te juniore, dok su u ...

12.10.2011., Tae kwon do klub Rovinj

"KONDOR OPEN 2011"

U sportskoj dvorani "Sutinska Vrela" u subotu 08.10.2011 održano je već tradicionalno šesto po redu taekwondo natjecanje "Kondor Open 2011". Za natjecanje su se prijavila 570 natjecatelja iz 63 ...

sve vijesti kluba