hrvatski |italiano
početna | korisni linkovi | video | kontakt

Veslački klub Arupinum

O nama

 

O nama

Arupinum, kao najstariji rovinjski sportski klub, bez sumnje, neraskidiv je dio žive baštine. Jer, bez obzira na vremenski odmak i političke prilike elegantni čamci, čija vesla skladno i s lakoćom sijeku more, jednako ushićuju nekad i sad - kako gledatelje tako i same veslače.

Generacije zlatnih sportaša stasale su pod bojama grada i suvereno branile i boje države sijući sjeme entuzijazma i ponosa. Osim neiscrpne energije koju su ulagali i množine uspjeha koje su postigli povezuje ih još nešto: ljubav prema moru za koje su sudbinski vezani.

Mi veslači, skromni, suzdržani, stidljivi, malih prohtjeva, oduvijek smo bili zaokupljeni radom, znojem, dok su se na rukama pojavljivali krvavi žuljevi, a jedina misao nam je bila kako gurati čamac da što brže klizi mirnim morem u osvit dana koji se tek rađao. Bila je i još i danas jest svakodnevica čitavih generacija rovinjskih mladića i djevojaka.

Dana 15. rujna 2007., na svečanoj sjednici Vijeća Grada koja se tradicionalno održava uoči Dana Grada Rovinja i svečanosti svete Eufemije, Arupinumu je dodijeljena Plaketa Grada povodom svoje velike obljetnice: 100 godina od osnutka i rada. Uz proslavu stote obljetnice izdana je monografija kluba "Arupinum ( ...CA PASIÒN! )" koja sadrži veslačku povijest Hrvatske, Istre i Rovinja te postignuti športski rezultati i brojni nastupi članova veslačkog društva. Monografija je izdana s ciljem da se spasi od zaborava makar jedan mali dio dobrovoljnog i požrtvovnog rada veslačkih djelatnika, veslača i veslačica, koji su djelovali tijekom proteklih 100 godina u Rovinju te da se generacijama koje dolaze pruži poticaj i daljnji motiv u bavljenju veslanjem.

Tih nekoliko rečenica opisuje koliko je neprocjenjiv doprinos Arupinuma rovinjskom društvu i sportu, i također cijeli niz neopisivih i neobjavljenih priča koje ga čine posebnim i dugovječnim tijekom ovih stogodišnjih poteza u borbi duha nad nemirnim morem.

U 100 godina postojanja VK Arupinum bilježi više od 600 veslača koji su osvojili preko 200 pobjeda i više od 100 državnih naslova.

Vrše se upisi u školu veslanja, zainteresirani mogu kontaktirati trenericu škole veslanja Cristinu Marangon na broj 098/ 724 713 ili posjetiti klub ponedjeljkom, srijedom ili petkom od 16.00-17.00h. Kako biste našli lokaciju kluba pogledajte na dnu stranice mapu Rovinja te na njoj označen klub.Uprava:


Igor Božić - predsjednik
Antonio Babić - dopredsjednik
Egidio Matošović - član uprave
Danijel Karlović - član uprave
Massimo Benussi - član uprave
Damir Matošević - član uprave
Ivan Udović - član uprave

Tajnik kluba:


Krešimir Petrović

Treneri:


Cristina Marangon - trenerica škole veslanja
Krešimir Petrović - trener regatnih veslača

Lokacija:O nama

Povijest kluba

Natjecanja

Natjecanja

Kontakt informacije

Veslački klub Arupinum

Veslački klub Arupinum

Kolodvorsko šetalište 8

Rovinj

tel:052 830 047

fax:052 830 047

email: vkarupinum@gmail.com .

Novosti kluba

4.10.2015., Veslački klub Arupinum

Veslački klub "ARUPINUM" vratio se sa srebrnim odličjem sa Hrvatskog veslačkog Prvenstva!

Ovaj vikend, 02.10.-04.10.2015. u Zagrebu, održalo se Hrvatsko veslačko Prvenstvo za sve dobne kategorije. Za naš klub nastupili su: Tino Maružin, Matia Poljak, Teo Apollonio, Andrea Funcich, Moreno ....

VK-CC
20.9.2015., Veslački klub Arupinum

VK-CC

Mladi veslači i veslačice našeg kluba nastupili su na 2. Regati veslačkog kupa Miljenka Finderlea koja se održala 19.09.2015. godine u Zagrebu. Ova regata poslužila je kao zadnja provjera pred ...

VK-CC
14.9.2015., Veslački klub Arupinum

VK-CC"Arupinum" nastupio na 37. Međunarodnoj regati u Mariboru i 58. Mladinskom šesteroboju

Ovaj vikend (12.i 13.09.2015.) naš klub nastupio je na dvije međunarodne regate. U subotu na 58. Mladinskom šesteroboju i u nedjelju na 37. Međunarodnoj regati. Obje regate održale su se na rijeci ......

14.9.2015., Veslački klub Arupinum

Sprint regata "LIM 500"

Veslački klub "Arupinum" organizira međunarodnu sprint regatu "Lim 500" 17.10.2015. godine. Uskoro opširnije!

Novosti iz VK-CC Arupinum
15.2.2015., Veslački klub Arupinum

Novosti iz VK-CC Arupinum

Dragi prijatelji sporta i štovaoci ovih stranica. Evo novosti iz VK-CC Arupinuma. U 2015. Godini Veslački klub Arupinum ulazi sa novom upravom, na čelu sa predsjednikom Igorom Božićem i ...

sve vijesti kluba