Održana je svečana dodjela nagrada najboljim sportašima, sportskim klubovima i djelatnicima za 2017. godinu

Napisao: - Datum objave: Petak, 23 Veljača 2018 10:07

U multimedijalnom centru grada Rovinja ovog je ponedjeljka 19. veljače održana svečana dodjela nagrada najboljim sportašima, sportskim klubovima i djelatnicima za 2017. godinu. Izbor  najboljih sportskih ekipa, sportaša i sportskih djelatnika Rovinja proveden je u 11 kategorija, a dodijeljene su i dvije posebne pohvale. Na ovogodišnji natječaj za izbor najboljih u sportu prijavilo se osamnaest sportskih udruga sa svojim kandidatima.

U kategoriji jubileji priznanja su dobili Košarkaški klub Rovinj, Sportska rekreacijska grupa Stari grad za 30 godina djelovanja, Boćarski klub Rovinj za 35 godina, Rekreacijska grupa Pino Budicin za 40 godina i Veslački klub Arupinim za 110 godina uspješnog djelovanja.

Za najboljeg veterana u 2017. godini proglašen je Longino Sošić te dvojac na pariće VK Arupinuma, Igor Božić i Danijel Karlović.

U kategoriji mladih nada do 14 godina proglađeni su Dino Crnković, Leon Bonno Peračić, David Šćira, Ema Ljutić i momčad kadeta Odbojkaškog kluba Rovinj.

Za najperspektivnije sportaše proglašeni su Matija Mužina, Ana Marić, Roko Poropat i mlađe kadetkinje ŽOK Rockwoola dok je u kategoriji najboljeg sportskog radnika proglašen dugogodišnji tajnik i predsjednik Boćarskog kluba Rovinjsko Selo, Romano Perković.

U kategoriji najboljeg trenera proglašen je Pero Mišković iz Kickboxing Klub Budokai Rovinj.

Posebnu pohvalu dobilo je Školsko sportsko društvo  – Eugen iz Strukovne škole Eugena Kumičića dok su posebna priznanja dodjeljena Korini Šuran i post mortem, dugogodišnjem sportskom djelatniku, tajniku Saveza sportova u više mandata, prvom direktoru Valbrune sport i dugogodišnjem članu Izvršnog odbora Sportske zajednice Grada Rovinja, Vladimiru Milanoviću.

Za najbolju žensku ekipu proglašene su seniore Ženskog rukometnog kluba Rovinj dok je najboljom muškom ekipom proglašen dvojac bez kormilara u sastavu Moreno Pajković i Sven Peteh.

Za najbolju sportašicu u 2017. godini izabrana je Iva Pokrivka dok je najboljim sportašem proglašen član Kickboxing kluba Budokai i sreberni sa Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, Boris Mišković kojima je nagradu uručio gradonačelnik grada Rovinja, Marko Paliaga.

 

Pročitano 737 puta