Nova penjačka stijena predstavlja veliki napredak za rovinjsku Sportsku zajednicu

Napisao: - Datum objave: Utorak, 02 Siječanj 2018 16:29

30.12.2017. u dvorani „Pod lipama“  održano je službeno otvaranje nove umjetne stijene u sklopu skortsko penjačkog kluba  „Muntravo“.

Na otvaranju su prisustvovali gradski čelnici, vodstvo kluba i članovi(penjači) koji su tom prilikom  održali klupsko natjecanje. Projekt nove stijene iniciran je od strane kluba i pozitivno je ocijenjen od strane grada. Ovim se putem klub zahvaljuje gradonačelniku Marku Paliagi i Valbruna sportu d.o.o. koji su prepoznali potencijal ovoga projekta te u potpunosti investirali u izgradnju stijene.

Projekt je od izričitog značaja za klub zbog povećanja kapaciteta kluba. SPK Muntravo za sada broji 26 mlađih članova(djece) i 30 seniora i konstantno radi na privlačenju novih članova. Kod naših penjača, također, očekujemo i bolje rezultate na razini županije i države pošto je nova stijena opremljena za treniranje više disciplina. A možemo povećati i kvalitetu treninga jer više neće biti „gužve“ na staroj stijeni.

SPK Muntravo od ove godine započinje i sa edukacijom i prezentacijom penjačkog sporta u osnovnim i srednjim školama. Pošto je penjanje postalo službeni olimpijski sport, želimo ga približiti mlađoj publici i surađujemo sa profesorima tjelesne i zdravstvene kulture  kako bi djeca imala priliku okušati se u ovom sportu.

Nepotrebno je naglašavati kako za strane penjače Rovinj slovi kako nezaobilazna penjačka destinacija u Europi zbog izuzetno kvalitetnog i atraktivnog penjališta „Kamenolom“ u sklopu park šume Zlatni rt, te se nadamo da će nova stijena privući i više mladih Rovinjaca da se iskušaju u tom sportu.

 

Rezultati klubskog natjecanja su sljedeći:

Prva 3 mjesta za mlađe uzraste:

1. Samuel Simonovski

2. Ian Perhat

3. Maja Kužić

 

Prva 3 mjesta za seniore:

1. Gregor Talajić

2. Gianni Vretenar

3. Matija Matošević

 

Prva 3 mjesta za seniorke:

1. Silena Košara

2. Tiziana Perhat

3. Taša Lacković

Pročitano 1113 puta