Rovinjski kickboxing klub "Budokai" proglašen najboljim seniorskim klubom u full contactu

Napisao: - Datum objave: Nedjelja, 13 Ožujak 2016 12:16

U subotu, 12.ožujka u Osijeku održano je prvenstvo Hrvatske u dvije discipline. Full contactu za juniore/seniore i semi contactu za mlađe kadete/seniore. Nastupilo je 197 natjecatelja iz 39 kluba iz cijele Hrvatske. Iz rovinjskog kickboxing kluba “Budokai” nastupili su seniori Sanjin Pol Vrgoć -71kg, Marko Opšivać -75kg , Bojan Mišković -86kg i Dean Fatorić +91kg.

Naslove prvaka Hrvatske osvojili su Sanjin Pol Vrgoć, Marko Opšivać i Bojan Mišković. Mnogi borci se poznaju međusobno pa tako i na prvenstvu Hrvatske neki pokušavaju izbjeći one bolje natjecatelje pa nastupaju u druge kategorije ili uopće ne dođu na prvenstvo. Zato Sanjin Pol Vrgoć u kategoriji -71kg i Bojan Mišković -86kg su morali odraditi samo finale u kojim su potvrdili zlatne medalje. Sanjinu je protivnik predao borbu (AB) , a Bojan je završio svoju borbu prekidom u 2.rundi (KO).

Bojan Mišković inače aktualni W.A.K.O pro prvak svjeta, osvajač više svjetskih i europskih medalja, na ovom prvenstvu je osvojio 7.titulu prvaka hrvatske u full contactu što ga čini najuspješnijim natjecateljem u ovoj disciplini.

Marko Opšivać je nastupio u kategoriji -75kg. Da osvoji naslov prvaka Hrvatske, Marko je morao pobjediti u 3 borbe što mu je i uspjelo. U prvoj borbi savladao je Ivana.N iz Ivanić Grada, zatim Davida.M iz porečkog kluba "King" i u finalu domaćina Antonia.N iz kluba "Sv.Duh" Osijek. Marko nije nastupao neko vrijeme zbog obveza prema fakultetu ali ipak je potvrdio da u kategoriji -75kg nema dostojnog protivnika.

Dean Fatorić je prvi puta nastupao na državnom prvenstvu za seniore u full contactu ali u kategoriji +91kg u četvrtfinalu zaustavio ga je borac iz splitskog kickboxing kluba "Mornar".

PERO MIŠKOVIĆ (glavni trener kluba) je izjavio:

"krajem godine od 19. do 27.11.2016 održava se Europsko kickboxing prvenstvo za seniore u full contactu u Ateni (Grčkoj) gdje ću odvesti tri naša natjecatelja i nadamo se dobrim rezultatima. Sljedeći ispit za naše natjecatelje će biti na svjetskom kupu u Italiji što će biti pravi ispit pred Europsko kickboxing prvenstvo"

Kao šlag na kraju, rovinjski kickboxing klub "Budokai" Rovinj proglašen je najboljim seniorskim klubom u full contactu.

Pročitano 2445 puta