NK VINODOL - NK ROVINJ 1:0

Napisao: - Datum objave: Nedjelja, 28 Veljača 2016 09:44

Vrlo dobro i poletno, s obzirom na teren i ranu fazu prvenstva, odigrali su svoju utakmicu domaći nogometaši i kanarinci iz Rovinja.Obje momčadi krenule su sa visoko podgnutim zadnjim linijama, sa po četiri igrača u zadnjoj liniji. U takvoj igri bolje su se snašli domaći nogometaši, prije svega zbog okretnog Šmita i igrača sredine terena koji su se pridodavali u ofenzivnim akcijama.

U 12. slobodan udarac izvodi trener- kapetan - igrač Marijan Tomić, dok je na klupi domaćih sjedio Ivica Jerčinović, trener sa svim ispravnim licencama.

U 14. I 16. minuti gosti dolaze u dvije izgledne prilike, koje prolaze pokraj gola,. U oba navrata na sceni je najbolji igrač ove utakmice, Adrian Pamić. Odlučan u oduzimanju lopti, odličan u asistencijama, opasan u napadu...

Još jednom snagu svojega udarca testira Marijan Tomić u 40. minuti, ali je udaljenost i za njegov snažan udarac ipak prevelika. U istoj minuti svepristuni Pamić u dva navrata ugrožava Torbarinu, ali domaći vratar je siguran.

Vinodol kreće i u nastavku odlučno sa slobodnim udarcem Tomića, nakon prekršaja nad Tonijem Petrinovićem, ali mladi i mali vratar gostiju Filip Peruško vrlo je siguran.

Gosti nemaju sreće u 62. kada udarac Špiranca pada na vratnicu. Dvije minute kasnije, u vrlo izglednoj prilici je Pamić, ali njegov udarac prolazi pokraj gola, kada je već iz obranbene rekacije ispao i Torbarina.
Utakmicu odlučuje kazneni udarac koji je nastao nakon prekršaja pred golom Rovinja. Realizator je sigurni Marijan Tomić - 1:0.

Vinodol je novom pobjedom dohvatio drugo mjesto na ljestvici, demantirajući naznake i prognoze, da će s obzirom na odlazak Rubčića i trenera Butorca, igrajući sa izrazitom domicilnim (osim Torbarine) i mladim sastavom biti slabiji nego ove jeseni.

Činjenica da je pobjeda ostvarena i uz podosta sreće, jer su gosti u 82. minuti nakon udara Bellia, još jednom pogodili vratnicu.Za svoj trud i beskompromisnu borbu za svakom loptom pljeskom su pozdravljeni akteri ovje momčadi, a gostima ostaje žal za propuštenim prilikama.(Stjepan Lončarić)

Igralište Bahalin. Gledatelja 200

Sudac: Milan Kukuljan (Podkilavac)

Strijelac: 1:0 Tomić (72-11m)

Žuti kartoni: Šmit, A. Petrinović (Vinodol), Belli, Sošić (Rovinj)

VINODOL: Torbarina, Smolčić, Lenac, Uremović, A. Petrinović, Filipović, Šmit (89 Vidović), Tomić, Mataija, Buljat (69 Perušić), T. Petrinović (78 Lagumdžija)

ROVINJ: Peruško, Cvijetić, Sošić, Maružin, Matošević (67 Ćosić), Belli, Tanković, Pamić, Marinović (86 Perković), Špiranac, Funčić

Pročitano 1881 puta