Žok Rovinj - Poreč (1:3)

Napisao: - Datum objave: Ponedjeljak, 01 Veljača 2016 14:01

Aktualne prvakinje Hrvatske, odbojkašice Poreča slavile su sinoć u istarskom derbiju 13. kola Prve A lige u Rovinju. Istarski derbi odigran je u ambijentu kakav se samo može poželjeti za odbojkaške prilike. Susret su bolje otvorile Porečanke koje su na servis Vedrane Jakšetić povele 6:1, ali domaćin je preko Doroteje Ćosić i Nelly Ćopić uspio stići na poen razlike (8:9). Smognule su Rovinjke snage da preko Sare Terlević stignu i do poravnanja (12:12), ali tad na scenu stupa Marina Novosel koja preciznim servisima odvodi gošće iz Poreča do 13:16.

 

Istom mjerom nastavila je potom i Ivana Sučić koja je svojim početnim udarcima unijela dosta nemira u redove rovinjskih odbojkašica, koje nisu imale sigurnost u prijemu i prvi set otišao je na gostujuću stranu. Bolje uigrane Porečanke nastavile su u istom ritmu i u drugom setu, povele sa 7:0 ne dopustivši Ćosić i Černjeka da probiju njihov čvrsti blok. Prijem servisa i dalje je predstavljao problem domaćim odbojkašicama (7:14), pokušao je trener Samuel Benussi minutom odmora i čestim izmjenama zbuniti gošće, ali Ćopić nije imala raspoložene suigračice da joj pomognu te su i u drugom setu gošće lakoćom slavile. Popriličnu zbunjenost i dosta pogrešaka u dotadašnjem dijelu susreta domaće su odbojkašice uspjele potisnuti u trećem setu te nakon 7:7 preko Ćosić i Terlević stigle do 15:10, nakon čega su Cvitić i Černjeka privele ovaj set kraju. Probudili su se i domaći navijači i uslijedio je izjednačeni četvrti set (7:7, 13:13), nakon čega su se rovinjske odbojkašice uspjele odlijepiti na 19:15 i potom na 22:18 te se u tim trenucima nazirao tie-break. No, Porečanke se nisu dale i uspjele su stići do 23:23, da bi se u izjednačenoj završnici sreća osmjehnula gošćama koje su slavili s 28:26 i tako privele susret kraju.

ROVINJ - Utakmica 13. kola: Rovinj - Poreč 1:3 (16:25, 13:25, 25:17, 26:28). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 200. Suci: Igor Ruba (Pula), Dajana Miškulin (Sveti Lovreč).

ROVINJ: Cvitić, Selimović, Udovičić, Terlević, Ćosić, Radunić, Chrizmanich, Kos, Ćopić, Černjeka, Todorović (L).

POREČ: Pahović, Sain (L), Zahirović (L), Novosel, Duspara, Račić, Jakšetić, Makovac, Sučić, Renko-Ilić, Sliško, Ćorić.

 

Pročitano 1209 puta