Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 23:56

Najava Državnog prvenstva u plivanju

Napisao

Krajem kolovoza 2015., na Gradskom bazenu Delfin (50 m) započeli su sa pripremama za Državno prvenstvo u plivanju koje će se održati u Splitu od 25. do 28.2.2016. Polovicom listopada prešli su sa radom u bazen Ortopedske bolnice Dr. Martin Horvat (17 m, bez obilježenih staza, bez startnih blokova, u termalnoj, morskoj vodi).

Iza sebe imaju preko 15 odrađenih natjecanja, više od 40 utrka, što u malim, što u velikim bazenima. Na početku sezone postavili su cilj: poboljšati rezultate iz prethodne godine i otići na prvenstvo sa istim brojem plivača, a to je lani bilo 5.
Cilj su ostvarili, premašili očekivanja i bliži im se odlazak na Državno.
U Split ide 5 plivača (Luka Triska, Mario Ban, Anteo Laković, Matija Mužina, Luca Laković) i 1 plivačica (Nikka Brajković). Svaki plivač ima najmanje 2 isplivana limita od ukupno isplivanih 40-ak i nastupa u svojim individualnim disciplinama.
Uz to imaju pravo nastupa u čak 6 štafetnih utrka u kategorijama juniora i mlađih juniora u konkurenciji plivača. Jako, jako smo ponosni na članove našeg kluba, koji unatoč velikom hendikepu vezanom uz uvjete rada ne odustaju i idu u korak s najjačima u državi.

Pročitano 910 puta