Utorak, 08 Prosinac 2015 20:56

OK Rovinj - Mladost 0:3

Napisao

Sat vremena trebalo je Zagrepčanima da nadmudre rovinjski “vrtić” i osvoje očekivane bodova iz Gimnasiuma. Ionako oslabljeni Rovinjci koji su u susret ušli bez ozljeđenog libera Peršića, u posljednjem su trenutku dodatno oslabljeni jer je “ručnik morao baciti” i Ličina zbog bolova u leđima. 

Mladi rovinjski odbojkaši tek su prvih desetak minuta prvog seta bili su ravnopravni protivnik mladostašima jer su u tim trenucima vodili 6:4, ali poslije 8:8, kola su za domaćina krenula nizbrdo. Nakon prvog tehničkog time outa na scenu stupa Krunoslav Strahija koji uz Peterlina, Oreškovića i Rendića čini seriju od 10 poena i gosti za 18 minuta igre dobivaju set. Igrači Rovinja i pored velike želje nisu mogli zaustaviti razigrane i dobro uigrane goste koji su odličnim prijemom i čvrstim blokom razbijali sva nastojanja domaćih odbojkaša da učine nešto više. Koliko je po njih bio koban Strahija na serviranju u prvom setu, još je ubojitiji na serviranju u drugom setu bio je bivši igrač Rovinja Kruno Nikačević koji je nakon rezultata 5:6 pridonio seriji 12:0. Igrači trenera Paola Markulina, koji je više puta pokušao izmjenama i minutom odmora probuditi svoje igrače, malo što je polazilo za rukom i ubrzo je bilo 2:0. U trećem setu “mladostaši” su krenuli vodstvom 5:0 i 12:7 najviše zahvaljujući dobrom bloku gdje su neprelazni bili Orešković, Nikačević i Peterlin. Pokušavali su Čičković i Vincek uz potporu Sponze,
Ilića i Mostahinića probiti taj “zid”, ali im to nije uspjelo i Zagrepčani su odnijeli sva tri boda iz Rovinja.

PRVA A LIGA ODBOJKAŠA
Rovinj - Mladost 0:3
Susret 9. kola Prve A lige: Rovinj – Mladost 0:3 (17:25, 13:25, 17:25).
Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 50. Suci: Domagoj Niessner, Bojan Brlas (oba Rijeka). ROVINJ: Ličina, Sponza, V. Poropat, Preden, Vincek, Trani, Ilić, Hrelja (L), Janko (L), Mostahinić, Čičković. MLADOST: Kos (L), Orešković, Nikačević, Brajković, Mrakužić (L), Strahija, Vujović, Šmitlehner, Peterlin, Marelić, Brčić, Rendić.

Pročitano 1027 puta