Podvodno hodočašće u Kraljevici

Napisao: - Datum objave: Nedjelja, 06 Prosinac 2015 23:35

Petu godinu zaredom KPA Rovinj dao je svoj doprinos već tradicionlanom hodočašću Svetom Nikoli, koje se sedmi put održalo u Kraljevici, u organizaciji kluba KPA Adria iz Kraljevice. Na hodočašću se radi o zaronu do kipa svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, postavljenom na 15-tak metara dubine.

Ove je godine vrijeme, sunčana bonaca, izuzetno dobro poslužilo. Temperatura vode 15 stupnjeva Celzija. Osim četiri člana KPA Rovinj, u zaronu je sudjelovalo još 120 ronilaca iz Zagreba, Ljubljane, Karlovca, Duge Rese, Pule, Dubrovnika, Bele Crkve, itd.... 
Po izronu svi sudionici okupili su se u hotelu Kraljevica na zajedničkom ručku, nakon čega su održana još četiri predavanja-prezentacije.
Organizator hodočašća, poznati podvodni fotograf, poznavatelj i zaljubljenik u more, ronjenje, avione (leteće i potopljene), Danijel Frka, pričao nam je o poznatom američkom bombarderu B24 Liberator, imena Tulsamerican (potražite na mreži) čija je olupina nedavno pronađena i locirana pored otoka Visa.
Slijedilo je predavanje Donata Petricciolija o potopljenim krškim objektima na Jadranu, te predavanje o ronjenju u najdubljem bazenu na svijetu, Y-40.

 

Pročitano 1247 puta